середу, 3 жовтня 2012 р.

Як депутат Пупік на вибори дружину не пускав


              «Був гарний погожий день», - саме так починається комікс  «Чоловічий базар», що претендує стати шедевром карикатурного мистецтва. 

       Дружина депутата Івана Івановича Пупіка, не ставлячи його до відома, вирішила балотуватися до Верховної Ради. Випадково дізнавшись про це на базарі, Пупік  отетерів та ледве не втратив мову. 

     Знайомі та  друзі втішають депутата та дають «цінні»  поради: «Я б своїй бабі вбалотувався б!» - каже будівельник, селянин радить посадити дружину  до льоху, а міліціонер «прикувати кайданами».  Не довго думаючи, компанія відправляється до бару, аби обміркувати ситуацію та знайти вихід.

 А їх дружини тим часом, виконують за них  всю роботу.Трагедія Пупіка достовірно відтворює гендерні стереотипи українського суспільства, які продукують  чоловіки.

 Українським жінкам, що прагнуть брати участь в політичному житті країни доводиться  долати упередженість та насмішки  стосовно своїх можливостей. Щоб зрозуміти, яке значення має жінка в парламенті, варто продивитися комікс до кінця.

        Карикатури  створені в  рамках проекту"Право жінок на політику" ВОГО Громадський центр "Форум" за підтримки Посольства Швейцарії в Україні". Художник Олександр Нікітюк.









Більше про права жінки тут:http://www.zhinka-online.com.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар